pondělí 7. července 2008

Micah P. Hinson

Micah Paul Hinson není žádným „novým“ hlasem, ale do mého zorného pole se dostal až nedávno naprostou náhodou. První rande se odehrálo díky desce coverů - Dream Brother - The Songs of Tim and Jeff Buckley , kde si spolu s ním vzali do parády některý ze songů pánů Tima a Jeffa Buckleyových třeba Sufjan Stevens, Tunng, Stephen Fretwell, Matthew Herbert, The Earlies a další (Hinson tu je podepsaný pod verzí Yard of Blonde Girls od Jeffa Buckleyho).

Hinson má hlas starého ostříleného pardála - jasný, uhrančivý, sytý, ač jeho datum narození je 1981. Má na kontě 4 řadové desky, z nichž první vyšla v roce 2004 (Micah P. Hinson and the Gospel of Progress) a přivála mu úspěch, uznání a spolu s tím vším třeba i post předskokana takových es jako Iron & Wine, nebo Will Oldham.

Hinsona by si neměli nechat ujít ti, jejichž uším lahodí právě třeba zmínění Will Oldham, Iron & Wine ale třeba i Mark Lanegan , Smog či Bright Eyes. Kdo má rád čisté písničkářství s vůní alternativního country, folku, rocku, do kterého občas tu a tam problýskne trocha toho ryzího hluku se špetkou „dylanovského vypravěčství“ navrch , tomu doporučuju právě tohohle obrýleného mladíka z Texasu, do kterého by člověk absolutně neřekl, co se v něm může ukrývat. Zkrátka a jednoduše řečeno s klasiky z divadla Sklep, tenhle kluk má v hrdle ježka se slavíkem a pokud neznáte a chcete poznat, poslechněte např. jeho (v tuhle chvíli poslední) desku z roku 2006 - Micah P. Hinson And The Opera Circuit, která je hutná, barevná a zábavná k tomu. A nebo si chviličku počkejte a za pár dní můžete v ruce svírat a v uších nechat znít CD zbrusu nové, které se bude jmenovat Micah P. Hinson and the Red Empire Orchestra.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

a víš o novém miláčkovi i tohle:
´8th December 2007 Hinson proposed to his girlfriend at the end of performing at a concert with the Mountain Goats, Alasdair Roberts and Emmy the Great at the Union Chapel in Islington London. She said yes´
zdroj Wiki.) P.

eL řekl(a)...

na popsané události mě zaujalo hlavně to, že v ní figurujou The Mountain Goats :P